На по-плътното месо от бута се правят дълбоки резки с нож и с пръсти навътре се слагат предварително наситнени пресни подправки: розмарин, кориандър или магданоз, черен пипер и няколко скилиди чесън.
В касерола с капак се задушават наситнения пресен лук и гъбите. След омекване на гъбите се добавя ориза и се долива необходимо количество вода, разредена с малко сок от лимон. Посолява се и се овкусява на вкус.
Сместа се изсипва около бута. Тавата се покрива с алуминиево фолио. Пече се на 180 С около 2 часа, може и повече, в зависимост от агнешкото.
Отвреме навреме бута се полива със собствения сос от тавата, за да не остане сух.
Към края фолиото се премахва и се допича до златиста коричка.
Украсява се с резени лимон и клонки пресен розмарин или джоджен.