Начало > Основни ястия > Печен агнешки бут в ароматен сос

Печен агнешки бут в ароматен сос

Печен агнешки бут в ароматен сос|escape
90
x6
1
90
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

  • 1 ч.л. сол хималайска
  • 1 ч.ч. ориз
  • 1 вр. лук кромид пресен
  • 300 г гъби
  • 4 ск. чесън стар
  • 1 стр. кориандър зелен
  • 5 бр. черен пипер на зърна
  • 1 стр. розмарин
  • 1 бр. лимон
  • 1 стр. джоджен пресен
  • 1 бр. агнешко бутче

Начин на приготвяне

  1. Агнешкия бут се измива и подсушава добре.

  2. На по-плътното месо от бута се правят дълбоки резки с нож и с пръсти навътре се слагат предварително наситнени пресни подправки: розмарин, кориандър или магданоз, черен пипер и няколко скилиди чесън.

  3. В касерола с капак се задушават наситнения пресен лук и гъбите. След омекване на гъбите се добавя ориза и се долива необходимо количество вода, разредена с малко сок от лимон. Посолява се и се овкусява на вкус.

  4. Сместа се изсипва около бута. Тавата се покрива с алуминиево фолио. Пече се на 180 С около 2 часа, може и повече, в зависимост от агнешкото.

  5. Отвреме навреме бута се полива със собствения сос от тавата, за да не остане сух.

  6. Към края фолиото се премахва и се допича до златиста коричка. 

  7. Украсява се с резени лимон и клонки пресен розмарин или джоджен. 

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?