Начало > Основни ястия > Омар с пикантен сос

Омар с пикантен сос

Омар с пикантен сос
45
x4
1
45
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Омара се поставя във вряща вода и ври 12-13 минути. Оставя се за 5 минути настрани от котлона във водата и тогава се изважда.

  2. Отделят се опашката и щипките. С помощта на дървен чук за пържоли се отделят щипките от месото. Останалата част се разрязва по средата. Изчистват се мустачките, очите и зад тях има една торбичка, която се отстранява.

  3. За соса: Зехтинът се загрява и леко се запържва срязаната част от омара. След това се добавят лука, морковите,бульона, виното, коняка. Оставя се да ври 15 минути.

  4. Прецежда се и се добавят доматеното пюре, филийката хляб, сметаната,черен пипер, сол на вкус. Пасира се.

  5. Сосът се сервира с омара отделно в купичка.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък