В голяма купа се смесват сухите съставки и се разбъркват.
Слагат се настърганите моркови (малко се отделят за гарниране), ядките (също се отделят малко за украса) и стафидите при сухите съставки и се разбъркват добре. Оставят се настрана.
В друг съд се слагат стопеното масло, яйцето, ванилията, захарта и киселото мляко. Смесват се със сухата смес и се разбъркват с шпатула.
Тиган с незалепващо покритие се слага да се загрее.
Слага се ½ чаша от сместа в тигана. Изчаква се докато се получат балончета и се използва шпатула за обръщае. Отнема около 2-3 минути.
Готовите палачинки се слагат в плато и се поливат с глазура. Украсяват се с моркови и орехи.
За глазурата: смесват се крема сиренето и кленовия сироп. Разбъркват се до получаването на еднородна смес, с която се поливат готовите палачинки.