Морковени палачинки с кленов сироп и крема сирене
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 ч.ч. брашно тип 500
- 1 пак. бакпулвер
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 1 щипка сол
- 1/2 пак. канела на прах
- 1 щипка индийско орехче
- 5 бр. моркови
- 1/4 ч.ч. стафиди
- 60 г краве масло
- 1 бр. яйца
- 1 к.л. есенция ванилия
- 1/4 ч.ч. кафява захар
- 1 ч.ч. краве кисело мляко
- 1 бр. сирене крема
- 1/2 ч.ч. кленов сироп
- 100 г орехови ядки
Начин на приготвяне
-
В голяма купа се смесват сухите съставки и се разбъркват.
-
Слагат се настърганите моркови (малко се отделят за гарниране), ядките (също се отделят малко за украса) и стафидите при сухите съставки и се разбъркват добре. Оставят се настрана.
-
В друг съд се слагат стопеното масло, яйцето, ванилията, захарта и киселото мляко. Смесват се със сухата смес и се разбъркват с шпатула.
-
Тиган с незалепващо покритие се слага да се загрее.
-
Слага се ½ чаша от сместа в тигана. Изчаква се докато се получат балончета и се използва шпатула за обръщае. Отнема около 2-3 минути.
-
Готовите палачинки се слагат в плато и се поливат с глазура. Украсяват се с моркови и орехи.
-
За глазурата: смесват се крема сиренето и кленовия сироп. Разбъркват се до получаването на еднородна смес, с която се поливат готовите палачинки.