Мисо телешки стек
минути
порции
сложност
Съставки
- 2 с.л. олио
- 1 скилидка чесън
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. джинджифил
- 2 ч.л. дижонска горчица
- ч.ч. бяло мисо
- 1,5 телешки стек
- морска сол
- черен пипер
Начин на приготвяне
-
В купичка се смесват мисото, горчицата, джинджифила, 1 ч.л. сол, чесъна и 2 с.л. олио. Бърка се докато се получи плътна и гъста паста.
-
Месото се намазва от двете страни с пастата и се увива във фолио. Оставя се да се маринова за поне 30 минути.
-
Преградата се поставя в горната половина на фурната, която се загрява до 230 градуса.
-
Плитка тава се намазва с олио, телешкото се изважда от фолиото, овкусява се със сол и черен пипер и се поставя в нея. Пече се 12 минути, като се обръща веднъж.
-
Стека се нарязва и се сервира.