Начало > Тестени > Милинки

Милинки

Милинки|escape
90
x20
1
90
минути
x20
порции
1
сложност

Съставки

  • 1 кг брашно тип 500
  • 1 пак. жива мая
  • 1 бр. яйца
  • 250 мл краве прясно мляко
  • 200 мл вода
  • 2 с.л. оцет
  • 1 с.л. сол
  • 1 ч.л. захар
  • 250 г сирене краве
  • 100 мл олио

Начин на приготвяне

  1. Маята се разтваря в топлата вода със захарта. Оставя се да престои, докато на повърхността започне да се образува пяна.

  2. Прибавят се солта, прясното мляко, яйцето, оцета и 4-5 супени лъжици олио. Брашното се прибавя по малко и се замесва меко тесто. Оставя се да втаса в предварително намазнен съд, трябва да се увеличи обема 4-5 пъти.

  3. С намазнени ръце се оформят малки топченца (малко по-големи от орех), които се подреждат в предварително намазнена тава.

  4. Поръсват се с натрошено сирене и милинките се оставят на топло за 20 минути да втасат.

  5. Запържват се 1-2 супени лъжици брашно и щипка сол в сгорещено олио.

  6. Докато е горещо, с него се заливат втасалите милинки и се слагат в предварително загрята фурна на 180-200 С и пекат до леко зачервяване.

  7. След като се изпекат, се намазват с масло и се покриват с кърпа за 10 минути. Поднасят се топли с айрян.

Още Тестени

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?