Миди с чесън и бяло вино



минути

порции

сложност
Съставки
- 50 г краве масло
- 100 мл вино бяло
- 1 бр. лимон
- 1 к.л. сол морска
- 1 щипка черен пипер млян
- 1 стр. чесън пресен
- 1 стр. лук кромид пресен
- 1 вр. копър пресен
- 250 г миди
Начин на приготвяне
-
В касерола с капак измитите и почистени миди се задушават с малко масло.
-
Пресния лук, чесъна и копъра се нарязват на ситно. Добавят се към мидите.
-
Прибавя се и бялото вино. Към края се подправят с черен пипер и сол. След изпаряване на виното и сгъстяване на соса се свалят от котлона.
-
Сервират се в чинии с резенчета лимон или се поливат с прясно изцеден лимонов сок.