Миди с чесън и бяло вино
![](https://recepti.bg/static/uploads/categories/main/1.png)
![Миди с чесън и бяло вино|escape](https://recepti.bg/static/uploads/recepy/main/4085.jpg)
![](/img/time.png)
минути
![](/img/portions.png)
порции
![](/img/difficulty.png)
сложност
Съставки
- 50 г краве масло
- 100 мл вино бяло
- 1 бр. лимон
- 1 к.л. сол морска
- 1 щипка черен пипер млян
- 1 стр. чесън пресен
- 1 стр. лук кромид пресен
- 1 вр. копър пресен
- 250 г миди
Начин на приготвяне
-
В касерола с капак измитите и почистени миди се задушават с малко масло.
-
Пресния лук, чесъна и копъра се нарязват на ситно. Добавят се към мидите.
-
Прибавя се и бялото вино. Към края се подправят с черен пипер и сол. След изпаряване на виното и сгъстяване на соса се свалят от котлона.
-
Сервират се в чинии с резенчета лимон или се поливат с прясно изцеден лимонов сок.