Начало > Основни ястия > Миди с чесън и бяло вино

Миди с чесън и бяло вино

Миди с чесън и бяло вино|escape
20
x2
1
20
минути
x2
порции
1
сложност

Съставки

  • 50 г краве масло
  • 100 мл вино бяло
  • 1 бр. лимон
  • 1 к.л. сол морска
  • 1 щипка черен пипер млян
  • 1 стр. чесън пресен
  • 1 стр. лук кромид пресен
  • 1 вр. копър пресен
  • 250 г миди

Начин на приготвяне

  1. В касерола с капак измитите и почистени миди се задушават с малко масло.

  2. Пресния лук, чесъна и копъра се нарязват на ситно. Добавят се към мидите.

  3. Прибавя се и бялото вино. Към края се подправят с черен пипер и сол. След изпаряване на виното и сгъстяване на соса се свалят от котлона.

  4. Сервират се в чинии с резенчета лимон или се поливат с прясно изцеден лимонов сок.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?