Начало > Тестени > Македонска баница

Македонска баница

Македонска баница|escape
80
x6
1
80
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. От водата, брашното, 1 яйце, олиото, оцета и солта се замесва тесто.

  2. Тестото се разделя на 30-36 топчета.

  3. Всяко се разточва на малка питка и се слагат една върху друга на две места по 15, като се мажат с масло помежду си.

  4. Питките се разточват на две кори. Едната се слага в тава, намазана с масло. Върху нея се поръсва сирене, натрошено и разбъркано с 2 яйца.

  5. Отгоре се слага и втората кора, залива се с масло и се пече в по-силна фурна до готовност.

Още Тестени

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?