Макарони с пиле по гръцки
минути
порции
сложност
Съставки
- 500 г макарони
- 1.50 с.л. масло
- 1/2 гл. лук кромид стар
- 2 ск. чесън стар
- 500 г пилешки гърди
- 3 бр. домати
- 1/2 ч.ч. сирене фета
- 5 стр. магданоз пресен
- 2 с.л. лимонов сок
- 1 ч.л. риган
- 2 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. черен пипер млян
Начин на приготвяне
-
Макароните се сваряват в подсолена вода.
-
През това време маслото се разтапя и към него се добавят лука и чесъна. Запържват се за 2 минути.
-
Прибавя се нарязаното пиле и продължава да се първи до златистокафяво.
-
Температурата на котлона се намалява и се добавят нарязаните домати, сиренето фета, магданоза, сока от лимона, ригана и отцедените макарони.
-
Овкусяват се със сол и черен пипер и се оставят за малко на котлона.
-
Ястието се сервира топло.