Зехтина се загрява в голям тиган. Слага се телешката кайма и се запържва за около 5 минути.
Добавя се лука и се пържи още 5 минути.
Прибавят се доматеното пюре, горещата вода, магданоза, бахара, канелата, 1 ч.л. сол и пипера.
Соса се оставя да къкри в продължение на 8-10 минути.
През това време макароните се сваряват в леко подсолена вода. Изстудяват се в студена вода.
Галетата се слагат в соса, за да се сгъсти. Маха се от котлона.
Разтапя се ½ ч.ч. масло в тенджерата на макароните и после се връщат в нея.
Добавя се половината настърган пармезан и 2 разбити яйца. Разбърква се внимателно.
Намазняват се дъното и страните на тава. Изсипва се половината макаронена смес и се притиска хубаво.
Соса с месото се изсипва и най-отгоре се покрива отново с макаронена смес. Заглажда се възможно най-добре.
Фурната се загрява на 180 градуса. През това време се приготвя соса бешамел.
Разтапят се 10 с.л. масло и се добавят 4 с.л. брашно. Готви се до получаване на жълт цвят. Слагат се 4 ч.ч. мляко и се бърка, за да се получи еднородна смес. Добавя се 1 ч.л. сол и се оставя за още 3 минути на котлона. Накрая се добавят 3 разбити яйца.
Бешамела се изсипва върху макароните и се поръсва с останалата част от пармезана. Пече се около 40-45 минути.