Начало > Тестени > Маймунски хляб с чесън и пармезан

Маймунски хляб с чесън и пармезан

Маймунски хляб с чесън и пармезан|escape
90
x8
1
90
минути
x8
порции
1
сложност

Съставки

  • 3 с.л. магданоз сушен
  • 1.50 ч.л. чесън на прах
  • 3 с.л. лук на прах
  • 1/4 ч.л. сол
  • 5 с.л. масло
  • 2 бр. яйца
  • 1/2 ч.ч. пармезан

Начин на приготвяне

  1. Намаслява се форма за кекс.

  2. В средно голяма купа се смесват лука, магданоза, чесъна, солта, разстопеното масло и яйцата. Разбиват се добре.

  3. Тестото се приготвя като за традиционен маймунски хляб.

  4. Всяко парченце от тестото се потопява в яйчната смес и и се нарежда във формата за печене. Поръсва се с пармезан.

  5. Трябва да се получи ред тесто, ред пармезан. 

  6. Формата се покрива и тестото се оставя да втаса за 40-50 минути.

  7. Фурната се загрява на 180 градуса.

  8. След като тестото втаса се пече за около 30 минути, докато стане златисто.

Още Тестени

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?