Лучник със свинско месо
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 бр. яйца
- 1 кг тесто
- 1 щипка черен пипер млян
- 1 с.л. чубрица
- 1 щипка сол
- 1 ч.ч. доматен сос
- 3 гл. лук кромид стар
- 450 г свинско месо
Начин на приготвяне
-
Месото се нарязва на ситни кубчета и се слага да се запържи с малко водичка.
-
Лука се нарязва на ситно и след като месото почти стане готово, се слага лука да поомекне.
-
После се добавят доматите, чубрицата, черния пипер и солта. Готви се до пълно сваряване на сместа.
-
Тестото се разделя на две части. Едната част се разточва и се слага в намазнена тавичка. Сместа се изсипва върху тестото и се разстила. Затваря се с втората част и се намазва с яйцето.
-
Слага се във фурната и се пече до готовност на тестото.