Начало > Десерти > Лимонов кекс със захарна глазура

Лимонов кекс със захарна глазура

Лимонов кекс със захарна глазура|escape
70
x12
1
70
минути
x12
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. В купа се разбива захарта заедно с лимоновата кора.

  2. Добавят се яйцата, прясното, киселото мляко, лимоновият сок и маслото. Разбива се на крем.

  3. Постепенно се прибавят брашното, нишестето и бакпулверът, така че да се получи меко и пухкаво тесто.

  4. Изсипва се във форма за кекс и се пече в предварително загрята на 180ºС фурна за 30-35 минути.

  5. Сладкишът се изважда от фурната и се оставя да поизстине леко.

  6. За глазурата: на водна баня при непрекъснато бъркане се разтопява маслото със захарта.

  7. Кексът се полива с глазурата и се сервира изстинал.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?