Лесни канелони с кайма
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
В 2-3 с. л. загрят зехтин се слага чесънът и се разбърква, докато се засили ароматът му.
-
Слага се каймата и се разбърква с тел за разбиване, за да не стане на едри топчета. Подправя се със сол и шарен пипер на вкус.
-
Канелоните се напълват с месната плънка с помощта на чаена лъжичка. Ако се използват кори за лазаня, първо се размразяват, от по-късата страна се слага по лъжица от плънката и се завиват на пури.
-
Подреждат се в правоъгълна тавичка, добре намаслена, и се заливат с доматения сок. Сокът трябва да ги покрива. Оставят се да постоят 20 мин.
-
Слагат се да се пекат в загрята фурна на 190° С за 30 - 40 мин, докато се зачервят и омекнат.
-
Отгоре се подреждат резенчета моцарела или кашкавал и се запича още 10 мин, докато се зачерви.