Леща по турски
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 гл. лук кромид стар
- 1 бр. моркови
- 2 ск. чесън стар
- 4 ч.ч. бульон зеленчуков
- 3 с.л. доматено пюре
- 1/2 бр. чушки печени
- 1/2 ч.л. червен пипер
- 1 ч.ч. леща червена
- 1 стр. мента прясна
Начин на приготвяне
-
Лука и моркова се настъргват. Чесъна се счуква.
-
Голям и дълбок тиган се загрява на висока температура. Прибавят се лука и моркова и се задушават, докато лукът покафенее. Прибавя се чесъна и се задушава за 1 минута.
-
Прибавят се бульона, доматеното пчре, печената червена чушка и червения пипер. Разбърква се добре.
-
Когато ястието започне да къкри се прибавя лещата. Изчаква се да кипне, похлупва се и котлона се намалява.
-
Вари се 25 минути и се сваля от огъня.
-
Сервира се поръсена с прясна мента (по желание).