Начало > Основни ястия > Леща по турски

Леща по турски

Леща по турски|escape
45
x3
1
45
минути
x3
порции
1
сложност

Съставки

  • 1 гл. лук кромид стар
  • 1 бр. моркови
  • 2 ск. чесън стар
  • 4 ч.ч. бульон зеленчуков
  • 3 с.л. доматено пюре
  • 1/2 бр. чушки печени
  • 1/2 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.ч. леща червена
  • 1 стр. мента прясна

Начин на приготвяне

  1. Лука и моркова се настъргват. Чесъна се счуква.

  2. Голям и дълбок тиган се загрява на висока температура. Прибавят се лука и моркова и се задушават, докато лукът покафенее. Прибавя се чесъна и се задушава за 1 минута.

  3. Прибавят се бульона, доматеното пчре, печената червена чушка и червения пипер. Разбърква се добре.

  4. Когато ястието започне да къкри се прибавя лещата. Изчаква се да кипне, похлупва се и котлона се намалява.

  5. Вари се 25 минути и се сваля от огъня.

  6. Сервира се поръсена с прясна мента (по желание).

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?