Лазаня с доматен сос и сирена
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 бр. кори за лазаня
- 450 г гъби
- 1 бр. зелени чушки
- 1 гл. лук кромид стар
- 3 ск. чесън стар
- 2 с.л. зехтин
- 700 г доматен сос
- 1 ч.л. босилек
- 400 г сирене рикота
- 400 г моцарела
- 2 бр. яйца
- 1/2 ч.ч. пармезан
Начин на приготвяне
-
Корите за лазаня се сваряват в голяма тенджера за около 10 минути. След като станат готови, се отцеждат и се заливат със студена вода, за да не залепват. Оставят се настрани.
-
В тиган се загрява зехтина. Гъбите, зелените чушки, лука и чесъна се запържват.
-
Добавят се соса и босилека. Оставя се да заври, котлона се намалява и се оставя за 15 минути.
-
Сирената рикота и моцарела се смесват с яйцата.
-
Фурната се загрява на 180 градуса.
-
В тавичка се изсипва 1 ч.ч. от доматения сос. Слагат се ред кори за лазаня, ред микс от сирена, сос и накрая пармеза. Повторя се, като накрая се завършва със сместа от сирената.
-
Пече се 40 минути и се сервира.