Начало > Основни ястия > Лаврак на скара с френски сос

Лаврак на скара с френски сос

Лаврак на скара с френски сос|escape
30
x4
1
30
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Върху грил тиган се поставя лист алуминиево фолио и леко се намазва с масло. Филетата също се намазват с масло и се поставят върху фолиото, така че кожата да остане отгоре.

  2. Рибата се пече на силен огън по 5-7 минути от всяка страна, докато придобие кафяв цвят.

  3. Доматите и лукът се слагат в тиган с каперсите, лимоновия сок и зехтина.

  4. Сместа се стопля за около две минути и се добавят листата босилек.

  5. Филетата се слагат в затоплени чинии и се поливат с получения сос.

  6. Сервира се със задушени или печени картофи. Добавят се останалият босилек и зелен лук.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?