Кюфтета в сос от патладжани
минути
порции
сложност
Съставки
- 750 г телешка кайма
- 100 мл олио
- 3 бр. патладжани
- 1 ч.л. червен пипер
- 3 бр. домати
- 1/2 вр. магданоз пресен
- 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне
-
От каймата се изпържват обикновени кюфтета.
-
Отделно патладжаните се изпичат, обелват и смачкват на пюре. Слагат се да се изпържат в олиото, останало от кюфтетата.
-
Прибавят се червения пипер, обелените и настъргани домати, 200 мл гореща вода и се посолява.
-
Щом сосът заври, в него се пускат изпържените кюфтета и нарязания на ситно магданоз.
-
Ястието се оставя да ври на тих огън за около 10 минути.
-
Кофтетата се поднасят полети със соса.