Фурната се загрява предварително на 175 С. Леко се намазнява тава за печене.
За кюфтенцата в голяма купа се смесват телешката и свинската кайма, нарязания лук, галетата, яйцето и млякото.
Подправят се с магданоз, сос Уорчестър, 2 с.л. сол и 1 ч.л. черен пипер.
Каймата се омесва хубаво с ръце. Оформят се малки топчета, колкото орех, и се подреждат в тавата.
За соса в тиган се смесват олиото, брашното, червения пипер, 1 ч.л. сол и ч.л. пипер. Готви се на умерена температура, докато започне да „цвърчи“. Добавят се горещата вода и сметаната, и се разбърква докато се получи гладка смес.
Готовият сос се излива равномерно върху изпечените кюфтенца.
Връщат се във фурната за още 20 минути, като се разбъркват периодично.