Начало > Основни ястия > Кюфтенца с бял сос по шведски

Кюфтенца с бял сос по шведски

Кюфтенца с бял сос по шведски
90
x6
1
90
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

  • 200 г свинска кайма
  • 450 г телешка кайма
  • 1 гл. лук кромид стар
  • 0.75 ч.ч. галета
  • 1 бр. яйца
  • 1/2 ч.ч. краве прясно мляко
  • 1 ч.л. магданоз сушен
  • 1 ч.л. сос Уорчестър
  • 2 ч.л. сол
  • 2 ч.л. черен пипер млян
  • 1/4 ч.ч. олио
  • 1/4 ч.ч. брашно тип 500
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 2 ч.ч. вода
  • 0.75 ч.ч. сметана квасена

Начин на приготвяне

  1. Фурната се загрява предварително на 175 С. Леко се намазнява тава за печене.

  2. За кюфтенцата в голяма купа се смесват телешката и свинската кайма, нарязания лук, галетата, яйцето и млякото.

  3. Подправят се с магданоз, сос Уорчестър, 2 с.л. сол и 1 ч.л. черен пипер. 

  4. Каймата се омесва хубаво с ръце. Оформят се малки топчета, колкото орех, и се подреждат в тавата.

  5. За соса в тиган се смесват олиото, брашното, червения пипер, 1 ч.л. сол и ч.л. пипер. Готви се на умерена температура, докато започне да „цвърчи“. Добавят се горещата вода и сметаната, и се разбърква докато се получи гладка смес.

  6. Готовият сос се излива равномерно върху изпечените кюфтенца.

  7. Връщат се във фурната за още 20 минути, като се разбъркват периодично.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?