Начало > Основни ястия > Кускус със спанак и яйца (Албания)

Кускус със спанак и яйца (Албания)

Кускус със спанак и яйца (Албания)|escape
40
x4
1
40
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Фурната се загрява предварително на 180 С. Зеленчуците (без спанака) се измиват и нарязват.

  2. В тиган се слагат червената чушка, зеления лук и морковите. Сотират се 4-5 минути, като се разбъркват често.

  3. През това време се кипва 1 и ¼ ч.ч. вода в тенджерка. Добавя се кускуса, маха се от котлона, похлупва се и се осатвя така 5 минути.

  4. Добавят се стафидите, червения лук и доматите в тигана и се сотират 2-3 минути.

  5. В средна тенджера се слага малко вода и се добавя спанака. Кипва се.

  6. В квадратна тавичка се разпределя равномерно кускуса. Спанака се смесва със зеленчуковата смес и се разпределя върху кускуса.

  7. Отгоре се чукват 3 яйца и ястието се запича за десетина минути, или до готовност на яйцата.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?