Кускус със спанак и яйца (Албания)



минути

порции

сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Фурната се загрява предварително на 180 С. Зеленчуците (без спанака) се измиват и нарязват.
-
В тиган се слагат червената чушка, зеления лук и морковите. Сотират се 4-5 минути, като се разбъркват често.
-
През това време се кипва 1 и ¼ ч.ч. вода в тенджерка. Добавя се кускуса, маха се от котлона, похлупва се и се осатвя така 5 минути.
-
Добавят се стафидите, червения лук и доматите в тигана и се сотират 2-3 минути.
-
В средна тенджера се слага малко вода и се добавя спанака. Кипва се.
-
В квадратна тавичка се разпределя равномерно кускуса. Спанака се смесва със зеленчуковата смес и се разпределя върху кускуса.
-
Отгоре се чукват 3 яйца и ястието се запича за десетина минути, или до готовност на яйцата.