Крем супа от риба и картофи



минути

порции

сложност
Съставки
- 1/2 кг риба
- 5 бр. картофи
- 2 с.л. грис
- 4 ч.ч. бульон рибен
- 1 бр. яйца
- 30 г краве масло
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 щипка лимонова кора
- 1 бр. лимонов сок
Начин на приготвяне
-
Половината от рибния бульон се кипва и в него се пускат нарязаните риба по избор и картофи.
-
Варят се до пълно омекване, прецеждат се и се пасират.
-
Прибавя се останалата част от бульона към пасираните риба и картофи и се оставя да кипне отново.
-
Грисът се размива в малко вода и се слага в супата.
-
Маслото се разтопява отделно, в него се слага червения пипер и се изсипва в супата.
-
Супата се овкусява на вкус със сол, кората от лимон, сока от 1 лимон и се застройва с яйцето.