Кекс с праскови и боровинки
минути
порции
сложност
Съставки
- 470 г брашно
- 1 пакетче бакпулвер
- 1 ч.л. сол
- 370 г захар
- 5 яйца
- 160 г масло
- 250 мл прясно мляко
- 1 с.л. лимонова кора
- 2 с.л. лимонов сок
- 1 шушулка ванилия
- 2 праскови
- 1/2 ч.ч. боровинки
Начин на приготвяне
-
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта.
-
В купа се разбърква захарта с яйцата до побеляване.
-
Добавя се маслото и се разбива, след което се добавят млякото, лимоновата кора, сокът и ванилията.
-
Разбърква се и се добавя брашното. Бърка се до хомогенност.
-
Прибавят се боровинките и нарязаните на малки парченца праскови, предварително оваляни в брашно, и се разбърква внимателно с лъжица.
-
Сместа се излива в намазнена и набрашнена форма.
-
Пече се 40-45 минути в предварително загрята на 180 ºС фурна.
-
Кексът се изважда и се оставя за 10-15 минути да изстине.
Снимката е илюстративна.