Начало > Десерти > Кекс с плодове и шоколадова заливка

Кекс с плодове и шоколадова заливка

Кекс с плодове и шоколадова заливка|escape
70
x12
1
70
минути
x12
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Яйцата и захарта, от която се оставя малко за овалване, се разбиват, като към тях се прибавят последователно олиото, млякото и лимоновия сок. Постепенно се прибавят брашното (като се оставя малко за овалване), бакпулвера и ванилията.  

  2. Разбърква се с миксер. От получената смес се отделят 3-4 с.л. и се оцветява с какакото. 

  3. Плодовете се нарязват и се овалват в брашно, грис и захар. Слагат се върху тестото и съвсем леко се натискат, за да потънат в сместа.

  4. Фурната се загрява на 160 С. След това се поставя кексовата форма (празна). След като престои 2-3 мин и се нагрее, кексовата форма се изважда и се намаслява. 

  5. Какаовата смес, останалата смес в миксера и плодовете се нареждат по желание в маслената кексова форма.

  6. Кексът се слага в загрята фурна и се пече около 30-40 минути на 160 С (фурна с вентилатор - 40-50 минути). Когато стане готов, се обръща в плитка чиния.

  7. Шоколада се разтапя, готовия кекс се облива и се намазва равномерно с лъжичка.

  8. Добавя се декорация по желание.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?