Начало > Предястия > Картофени топчета с бекон и топено сирене

Картофени топчета с бекон и топено сирене

Картофени топчета с бекон и топено сирене|escape
60
x6
1
60
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Картофите се обелват и се измиват добре. Всеки картоф се нарязва на три части и се поставя в тенджера с подсолена вода. Сваряват се добре, почти до скашкването им.

  2. Рязането на картофите, преди сваряване, помага за извличането на по-голямо количество нишесте от тях и след това по-лесно ще се замеси тестото.

  3. Докато се чака картофите да се сварят, в купа се поставя ситно нарязания бекон. Смесва се с топеното сирене (по възможност меко сирене).

  4. След като картофите са готови се отцеждат в голяма купа. Прибавят се маслото и индийското орехче. Картофите се смачкват на пухкаво пюре (ако не се получава гладко пюре може да се добави още масло или олио).

  5. Изчаква се да изстинат малко и се добавят яйцето и половината от брашното. С влажни ръце продуктите се омесват до получаване на мека и еднородна смес.

  6. Всичко се оставя да престои 10-15 минути и през това време се мазнината се загрява в дълбок съд на умерена температура.

  7. С влажна ръка се взима от сместа и се прави голяма топка. С притискане с палци в средтата и издърпване навън се получава нещо като кошничка. Вътре се слага лъжичка от бекона. Отново се оформя топка и се овалва в галетата и останалото брашно.

  8. Слагат се в загрятата мазнина и се пържат до приятен златист цвят.

Още Предястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?