Начало > Предястия > Картофени пънчета

Картофени пънчета

Картофени пънчета|escape
60
x3
1
60
минути
x3
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Краищата на картофите се отрязват и с нож се обелват, така че да станат с крайчета. 

  2. В тиган се загрява олиото и картофите се слагат да "седнат" в тигана. Докато се запържват от едната страна, се поръсват отгоре със сол и черен пипер. Оставят се така 5-6 минути, докато не станат златисти. 

  3. След това се завъртат от другата страна отново за 5-6 минути и се наръсват пак със сол и черен пипер.

  4. След като станат златисти, олиото се обира със салфетка, добавят се маслото и розмарина. Оставят се така за няколко минути.

  5. Добавя се бульона и тигана се слага във фурната за 30 минути на 200 С.

Още Предястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?