Картофена крем супа със сьомга
![](https://recepti.bg/static/uploads/categories/main/2.png)
![Картофена крем супа със сьомга|escape](https://recepti.bg/static/uploads/recepy/main/283.jpg)
![](/img/time.png)
минути
![](/img/portions.png)
порции
![](/img/difficulty.png)
сложност
Съставки
- 8 картофа
- 2 моркова
- 1 ч.л. розмарин
- 2 бульона
- 1 ч.л. сол
- 125 г масло
- 250 мл прясно мляко
- 120 г пушена сьомга
Начин на приготвяне
-
Картофите се обелват, нарязват и сваряват.
-
Добавят се почистените и нарязани моркови, розмаринът, бульоните и малко масло.
-
Вари се, докато зеленчуците омекнат.
-
След това всичко се прецежда в нов съд, намачква се и се пасира. Добавя се и маслото.
-
Получава се гъста смес, в която се сипва предварително затопленото прясно мляко.
-
Добавя се сьомгата и се сервира.