Начало > Десерти > Италиански великденски сладки

Италиански великденски сладки

Италиански великденски сладки|escape
45
x1
1
45
минути
x1
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Фурната се загрява до 175 С. Намазнява се хартия за печене.

  2. В голяма купа се разбиват мекото масло (пол. ч.ч.) и захарта, докато стане кремообразна смес. Добавят се яйцата, едно по едно, след това по 1 с.л. от ваниловия и бадемовия екстракт, ¼ ч.ч.  мляко и малко олио.

  3. Брашното (4 непълни ч.ч.) се смесва с бакпулвера и се добавя към първата смес. Замесва се тесто и се оформят малки топчета.

  4. Върху леко набрашнена повърхност топчетата се разточват като въженца или пръчици с диаметър около 12 см. Оформят се като кравайчета и се подреждат върху хартията на разстояние едно от друго.

  5. Запичат се за около 5 минути на най-долното ниво на фурната, след това 5 минути на най-горното. Трябва да покафенеят приятно.

  6. Изваждат се и се охлаждат върху решетка. Когато са студени, започват да се потапят в глазурата.

  7. За глазурата пудрата захар се разбива с останалите масло и аромати. Добавят се при постоянно бъркане 3 с.л. мляко, една по една. Ако се използва сладкарска боя, сега е моментът да се прибави.

  8. Може да се поръсят с цветни пръчици.

  9. За 4 дузини.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?