Начало > Тестени > Ирландски соден хляб

Ирландски соден хляб

Ирландски соден хляб|escape
90
x1
1
90
минути
x1
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Фурната се загрява на 165 С. Намазнява се тавичка, подходяща за печене на хляб.

  2. Приготвя се т.нар. buttermilk, като към 2-тe ч.ч. прясно мляко се изсипват 2 с.л. сок от лимон и се изчаква 10 минути, за да се "пресече”.

  3. Смесват се брашното, бакпулвера, захарта, солта и содата в купа. С бъркане се добавят леко разбитото яйце и buttermilk-а. Наведнъж се изсипва брашното и се разбърква, докато брашното стане леко влажно.

  4. Добавя се разтопеното масло.

  5. Сместа се изсипва в тавичката. Пече се 65-70 минути, в зависимост от фурната.

  6. Готовият хляб се охлажда върху решетка и се увива във фолио поне за два часа, за максимален вкус и текстура.

Още Тестени

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?