Хляб с тиква
минути
порции
сложност
Съставки
- 200 г пюре от тиква
- 100 мл олио
- 220 г захар
- 165 г брашно тип 500
- 2 бр. яйца
- 1/2 ч.л. бакпулвер
- 1/2 ч.л. сода бикарбонат
- 3 г сол
- 1 щипка канела на прах
- 1 щипка индийско орехче
- 1 щипка карамфил на прах
Начин на приготвяне
-
В голяма купа се смесват пюрето от тиква, олиото, захарта и яйцата. Смесват се отделно сухите съставки – брашно, сода за хляб, бакпулвер, сол, канела, индийско орехче и карамфил.
-
По малко се добавят от сухите съставки към тиквената смес, докато не се получи гладко тесто.
-
Тестото се разделя в няколко отделни правоъгълни форми за печене, предварително намазани с масло.
-
Пече се до готовност в предварително загрята фурна на 175 C за 45 мин. до час.