Начало > Основни ястия > Халапеньо бургер

Халапеньо бургер

Халапеньо бургер
Източник: Goodlife.bg
70
x2
1
70
минути
x2
порции
1
сложност
Видео

Съставки

  • за кюфтетата:

  • 300 г кайма от говеждо месо
  • 1/4 ч.л. сушен лук
  • 1/2 ч.л. пушен червен пипер
  • 1/4 ч.л. черен пипер млян
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1 ч.л. сос уорчестър
  • 1 ч.л. сушен див лук
  • 1/4 ч.л. чесън на гранули
  • за гарниране:

  • 50 г бекон на ленти
  • 2 броя бургер питки
  • 2 с.л. майонеза
  • 5-6 броя колелца червен лук
  • 2 броя слайсове сирене чедър
  • 7-8 броя консервирана чушка халапеньо

Начин на приготвяне

  1. В купа сложете каймата и добавете всички останали продукти. Може да промените леко количеството подправки според вкуса ви. Объркайте много добре, покрийте с фолио за свежо съхранение и оставете за 1 час, за да се овкуси каймата.

  2. Срежете питката на две и сложете 1 с.л. от майонезата.

  3. Сложете няколко резенчета консервирано халапеньо.

  4. Добавете кюфтето, печено за около минута и половина от едната страна и минута от другата.

  5. Сложете резен сирене чедър върху топлото кюфте.

  6. Добавете няколко резена изпържен до хрупкаво бекон.

  7. Няколко колелца червен лук за свеж елемент.

  8. Още малко халапеньо, за да подсилите лютата нотка в бургера.

  9. Завършете с горната част на питката и се насладете на сочен, пикантен бургер.

Стоян Георгиев

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?