Начало > Основни ястия > Гювечета с немски наденички

Гювечета с немски наденички

Гювечета с немски наденички|escape
50
x2
1
50
минути
x2
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Гювечетата се подготвят, като на дъното им се налива по 1 чаена лъжица зехтин.

  2. Слага се ситно нарязания лук. Картофите се нарязват на малки кубчета и се поставят в гювечетата.

  3. Отгоре се подреждат нарязаните на шайби немски наденички (по една на гювече). Поръсва се със сол и черен пипер.

  4. В средата се изсипва по една лъжичка лютеница. И най-отгоре се поставя по една бучка сирене.

  5. Налива се вода до половината на гювечета, затворят се с капаците и се поставят в студена фурна (за да не се спукат гювечетата).

  6. Пекат се 40-45 минути на 200 градуса.

  7. Сервират се топли и украсени с клонче прясна мащерка.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?