Гювечета с немски наденички



минути

порции

сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Гювечетата се подготвят, като на дъното им се налива по 1 чаена лъжица зехтин.
-
Слага се ситно нарязания лук. Картофите се нарязват на малки кубчета и се поставят в гювечетата.
-
Отгоре се подреждат нарязаните на шайби немски наденички (по една на гювече). Поръсва се със сол и черен пипер.
-
В средата се изсипва по една лъжичка лютеница. И най-отгоре се поставя по една бучка сирене.
-
Налива се вода до половината на гювечета, затворят се с капаците и се поставят в студена фурна (за да не се спукат гювечетата).
-
Пекат се 40-45 минути на 200 градуса.
-
Сервират се топли и украсени с клонче прясна мащерка.