Начало > Основни ястия > Гъбена каша

Гъбена каша

Гъбена каша
20
x4
1
20
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

  • 500 г гъби печурки
  • 3 с.л. масло
  • 150 мл сметана течна
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1 щипка черен пипер млян
  • 1 1/2 с.л. брашно тип 500
  • 1 връзка копър пресен

Начин на приготвяне

  1. Гъбите се измиват, нарязват и задушават в масло.

  2. Добавя се брашното и се запържват, като се внимава да не загорят.

  3. На тънка струйка се добавя течната сметана (може и прясно мляко).

  4. Бърка се, докато кашата заври. Добавят се копър, сол и черен пипер на вкус.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?