Говеждо с червено вино
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 кг говеждо филе
- 40 г краве масло
- 1 ск. чесън стар
- 1 бр. дафинов лист
- 2 стр. мащерка
- 2 с.л. брашно тип 500
- 500 мл вино червено
- 1 щипка черен пипер млян
- 1 ч.л. сол
- 6 бр. лук шалот
Начин на приготвяне
-
Месото се нарязва на 5-6 см кубчета. Лука се обелва.
-
Маслото се сгорещява и месото се запържва от всички страни.
-
Добавят се лука, чесъна, дафиновия лист и мащерката, подправя се със сол и пипер. Пържи се 1-2 минути.
-
Месото се поръсва с брашното и се сипва червеното вино, като се бърка непрекъснато. Месото трябва да е покрито с виното.
-
Захлупва се и се задушава за 90 минути.