Начало > Основни ястия > Говеждо чили с черен шоколад

Говеждо чили с черен шоколад

Говеждо чили с черен шоколад|escape
90
x8
1
90
минути
x8
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Загряват се 2 с.л. от олиото на средна температура в голям тиган или тенджера с капак.

  2. Говеждото месо се нарязва на кубчета и се пържи до покафеняване. Когато е готово се слага в чиния.

  3. Добавя се още 1 с.л. олио в тигана и се слага телешката кайма. Пържи се до готовност, след което се слага в чинията с месото.

  4. Добавя се останалото олио в тигана и се запържват двата вида лук и целината за 3-4 минути, докато лука стане мек, но не златист.

  5. Добавят се нарязана на ситно люта чушка, лютия пипер на люспи, мляния лют пипер и ригана. Пържи се още 2 минути.

  6. Говеждото месо на купчета и каймата се връщат в тигана и се разбърква.

  7. Слагат се захарта, нарязаните домати, телешкия бульон и боба от консервата.

  8. Сместа се оставя да заври, след това се покрива с капака и се оставя да къкри 2-3 часа.

  9. Преди да се сервира се добавят разбита морска сол и черен пипер на зърна.

  10. Слага се шоколада и се бърка докато се разтопи.

  11. Добавя се кориандъра и се сервира.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?