Голяма сарма с наденица
минути
порции
сложност
Съставки
- 1/2 гл. кисело зеле
- 2 бр. наденица
- 200 г бекон
- 2 гл. лук кромид стар
- 2 с.л. олио
- 1 ч.л. джоджен сушен
- 1 ч.л. червен пипер
Начин на приготвяне
-
Лука се нарязва на едро и се запържва. Добавят се пипера и джоджена.
-
Слагат се 4 листа от зелето на дъното на съд, отгоре се слага бекон, нарязан на филийки, 2 листа зеле, подправения лук, 2 листа зеле и наденицата.
-
Сармата се завива стегнато, завива се с 2 листа кисело зеле и се слага да се пече. Когато е готова, допълнителните листа зеле може да се махнат и да се запече отгоре.
-
Оставя се за изстине и се сервира.