Глазирани пилешки крилца
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 с.л. олио
- 500 г пилешки крилца
- 2 стръка зелен лук
- 1 ч.л. червен пипер
- 200 мл газирана вода
- 1 люта чушка
- 35 мл соев сос
- 10 листа зелена салата
Начин на приготвяне
-
В тиган със загрято олио се добавят пилешките крилца и лукът. Поръсва се с пипера и се готви 5-8 минути, като периодично се разбърква.
-
В купа се излива газираната вода, добавят се лютите чушки и соевият сос.
-
Сосът се добавя към крилцата и се готви 15 минути, като отново се разбърква.
-
Намалява се температурата и се вари 5 до 10 минути, като се разбърква често, докато пилешките крилца са напълно "остъклени" и малко количество от глазурата остане в тигана.
-
В чиния се поставят листата зелена салата и върху тях се разпределят крилцата.