Глазирани пилешки крилца със сусам
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 с.л. олио
- 500 г пилешки крилца
- 1 ч.л. червен пипер
- 180 мл газирана вода
- 35 мл соев сос
- 20 г сусам
Начин на приготвяне
-
В тиган със загрято олио се добавят пилешките крилца и се поръсват с пипера. Готви се 5-8 минути, като периодично се разбърква.
-
В купа се изливат газираната вода и соевият сос. Добавя се към крилцата и се готви още 15 минути, като отново се разбърква.
-
Температурата се намалява, добавя се сусамът и се вари 5 до 10 минути, като се разбърква често, докато пилешките крилца са напълно "остъклени" и малко количество от глазурата остане в тигана.
-
Сервират се горещи.