Домашни шоколадови бонбони
![](https://recepti.bg/static/uploads/categories/main/5.png)
![Домашни шоколадови бонбони |escape](https://recepti.bg/static/uploads/recepy/main/5164.jpg)
![](/img/time.png)
минути
![](/img/portions.png)
порции
![](/img/difficulty.png)
сложност
Съставки
- 2 с.л. какао
- 70 г масло
- 2 ч.ч. захар
- 1 ч.ч. краве прясно мляко
- 2 ч.ч. орехови ядки
Начин на приготвяне
-
Млякото се сварява със захарта и маслото. Прибавя се предварително размитото в малко хладка вода какао.
-
Вари се при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти така, че капка, капната в чаша със студена вода, се запази цяла.
-
Прибавят се орехите и сместа се изсипва в тенекиен съд с широко дъно, намазан предварително.
-
Когато леко се охлади, се нарязва на кубчета.