Домашни бонбони "Рафаело"
минути
порции
сложност
Съставки
- 60 г бадеми
- 1 шушулка ванилия
- 220 г кокосови стърготини
- 5 с.л. захар
- 70 г масло
- 420 мл прясно мляко
Начин на приготвяне
-
В дълбок съд с незалепващо покритие се изсипва кондензираното мляко, към него се добавят маслото, захарта и ванилията и всичко се слага на котлона.
-
След като сместа заври, към нея се добавят кокосовите стърготини. Бърка се непрекъснато на слаб огън, докато сместа се сгъсти и заприлича на кокосово тесто.
-
След като кокосовата смес се сгъсти, се маха от котлона и се оставя да изстине.
-
От изстиналата смес с ръце се оформят кръгли бонбони, като в центъра на всяко едно топче се слага по един бадем.
-
Овалват се в кокосови стърготини.