Бутерки с ябълки и дюли



минути

порции

сложност
Съставки
- 400 г бутер тесто
- 1.50 ч.ч. ябълки
- 1.50 ч.ч. дюли
- 1.50 ч.ч. захар
- 1 с.л. канела на прах
Начин на приготвяне
-
Количествата на плодовете са посочени в чаши, защото са предварително настъргани.
-
Плодовете се изстискват от водата (най-добре с ръце).
-
Бутер тестото се разстила, върху него равномерно се разпределя плънката - плодове, захар и канела. След това се навива на руло и се реже на парчета.
-
Добре е плънката винаги да се опитва, защото понякога плодовете са по-кисели и трябва да бъде добавена още захар.
-
Бутерките с ябълки и дюли се пекат обърнати за 15 минути във фурната до готовност.