Начало > Основни ястия > Бургер с пилешко и сос айоли

Бургер с пилешко и сос айоли

Бургер с пилешко и сос айоли
Източник: Goodlife.bg
50
x4
1
50
минути
x4
порции
1
сложност
Видео

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Мариновайте пилето. Смесете всички за марината в плитък съд. Разрежете пилешкото на тънки парчета и начукайте между два листа хартия за печене до дебелина 1 сантиметър. Мариновайте 30 минути.

  2. Пригответе соса. Пасирайте чесъна, посолете и разбийте със жълтъците. На тънка струйка налейте олиото, като бъркате непрекъснато. Добавете лимоновия сок и водата и разбърйате отново. Сместа трябва да бъде по-рядна от майонеза.

  3. Срежете питките на две и намажете с тънък слой масло

  4. Сложете шепа свежа салата

  5. Отгоре поставете 3 резенчета авокадо

  6. Добавете пилето изпържено в сгорещен тиган за по 2-3 минути от всяка страна

  7. Полейте със сос айоли и покрийте с капачето на питката

Стоян Георгиев

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък