Мариновайте пилето. Смесете всички за марината в плитък съд. Разрежете пилешкото на тънки парчета и начукайте между два листа хартия за печене до дебелина 1 сантиметър. Мариновайте 30 минути.
Пригответе соса. Пасирайте чесъна, посолете и разбийте със жълтъците. На тънка струйка налейте олиото, като бъркате непрекъснато. Добавете лимоновия сок и водата и разбърйате отново. Сместа трябва да бъде по-рядна от майонеза.
Срежете питките на две и намажете с тънък слой масло
Сложете шепа свежа салата
Отгоре поставете 3 резенчета авокадо
Добавете пилето изпържено в сгорещен тиган за по 2-3 минути от всяка страна
Полейте със сос айоли и покрийте с капачето на питката