Начало > Основни ястия > Бански чомлек

Бански чомлек

Бански чомлек|escape
90
x4
1
90
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. риган
  • 4 стр. магданоз пресен
  • 100 мл олио
  • 2 бр. дафинов лист
  • 1 ч.л. сол
  • 6 бр. черен пипер на зърна
  • 4 бр. бахар зърна
  • 250 мл вино червено
  • 200 г домати консерва
  • 6 ск. чесън стар
  • 6 гл. лук кромид стар
  • 200 г моркови
  • 1 кг картофи
  • 1.50 кг свински джолан

Начин на приготвяне

  1. Джолана се натрива със сол и черен пипер.

  2. На дъното на глинено гърне или гювеч се слагат доматите с червения пипер, по средата се слага джолана и около него се редят зеленчуците – картофи, моркови, лук, нарязани на едро, ако не са много големи се слагат цели.

  3. Между тях се слагат подправките – бахар, дафинов лист, риган, черен пипер на зърна и чесъна, необелен.

  4. Полива се с олиото и виното и се поръсва с магданоз.

  5. Захлупва се и се поставя във фурната. Включва се на 220 С, докато заври около 40 мин, след което температурата се намалява на 140 С и се пече 5 часа.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?