Сухата мая се разтваря в малко топла вода и се добавя захарта. В чаша мляко се накисват ръжените ядки за 10-15 минути.
В купа се пресява брашното и се добавя солта. Наливат се зехтина и разбитото яйце. Добавят се маята и прецедените ръжени ядки.
Замесва се лепкаво тесто. Оставя се настрани да втаса, покрито с кърпа или домакинско фолио, за около 30 минути.
Тестото отново се премесва. Разделя се на 2 равни части и се оформят багетите. Прави се разрез по дължината на багетата и се поставя от предварително подготвената смес от смлени маслини, чесън, босилек и сирене.
Пекат се в предварително загрята на 180 С фурна до златисто около 40 минути.
Изваждат се от фурната, напръскват се със студена вода и се завиват добре с кърпа. Изчаква се 10-15 минути преди сервиране.