Aроматни пилешки котлети
минути
порции
сложност
Съставки
- 3 бр. яйца
- 2 с.л. олио
- 2 бр. моркови
- 150 г пушени гърди
- 1 ч.л. сол
- 100 г спанак
- 4 бр. пилешки гърди
- 3 с.л. кокосови стърготини
- 100 г брашно тип 500
- 2 гл. лук кромид стар
- 4 щипка черен пипер млян
- 8 бр. салвия листа
Начин на приготвяне
-
Измитите и подсушени пилешки гърди се поставят между два пласта прозрачно фолио и месото се начуква, за да стане тънко.
-
Овкусява се със сол и черен пипер.
-
Пълнежа се приготвя, като нарязаните пушени гърди се запържат в олиото. Добавят се едро нарязания лук и морковите, нарязани на тънки ленти, и се пържат докато се карамелизират.
-
Слага пилешкото месо и в единия край се нареждат листата от спанак, салвията, сипва се от плънката и се завива на стегнато руло.
-
Котлетите се потапят последователно в брашно, яйце, брашно, смесено с кокосови стърготини, пак яйце и се слагат да се пържат в горещо олио.
-
След като се запържат леко от всички страни, котлона се намалява и се пържат на по-бавен огън, за да се сготви месото и отвътре.
-
Сервират се с гарнитура по желание.