Начало > Основни ястия > Aроматни пилешки котлети

Aроматни пилешки котлети

Aроматни пилешки котлети
30
x4
1
30
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Измитите и подсушени пилешки гърди се поставят между два пласта прозрачно фолио и месото се начуква, за да стане тънко.

  2. Овкусява се със сол и черен пипер.

  3. Пълнежа се приготвя, като нарязаните пушени гърди се запържат в олиото. Добавят се едро нарязания лук и морковите, нарязани на тънки ленти, и се пържат докато се карамелизират.

  4. Слага пилешкото месо и в единия край се нареждат листата от спанак, салвията, сипва се от плънката и се завива на стегнато руло.

  5. Котлетите се потапят последователно в брашно, яйце, брашно, смесено с кокосови стърготини, пак яйце и се слагат да се пържат в горещо олио.

  6. След като се запържат леко от всички страни, котлона се намалява и се пържат на по-бавен огън, за да се сготви месото и отвътре.

  7. Сервират се с гарнитура по желание.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък