Ароматни пилешки бутчета



минути

порции

сложност
Съставки
- 2 ч.ч. кетчуп
- 1/2 ч.ч. кафява захар
- 2 ч.л. сос Уорчестър
- 2 ч.л. оцет винен
- 2 кг пилешки бутчета
- 1 щипка сол
- 1 щипка черен пипер млян
Начин на приготвяне
-
В купа се смесват доматеното пюре (или кетчупа), захарта, соса Уорчестър и оцета. Подправя се със сол и пипер и се разбърква.
-
От соса се запазва 1 ч.ч. от соса за да се гарнират готовите бутчета. С останалия сос се намазват бутчетата.
-
Фурната се загрява до 230 С.
-
Месото се подрежда върху фолио и се запича за 30-35 минути, докато покафенее и хване хубава коричка.
-
Сервират се със заделения сос.