Халапеньо бургер
минути
порции
сложност
Съставки
-
за кюфтетата:
- 300 г кайма от говеждо месо
- 1/4 ч.л. сушен лук
- 1/2 ч.л. пушен червен пипер
- 1/4 ч.л. черен пипер млян
- 1/2 ч.л. сол
- 1 ч.л. сос уорчестър
- 1 ч.л. сушен див лук
- 1/4 ч.л. чесън на гранули
-
за гарниране:
- 50 г бекон на ленти
- 2 броя бургер питки
- 2 с.л. майонеза
- 5-6 броя колелца червен лук
- 2 броя слайсове сирене чедър
- 7-8 броя консервирана чушка халапеньо
Начин на приготвяне
-
В купа сложете каймата и добавете всички останали продукти. Може да промените леко количеството подправки според вкуса ви. Объркайте много добре, покрийте с фолио за свежо съхранение и оставете за 1 час, за да се овкуси каймата.
-
Срежете питката на две и сложете 1 с.л. от майонезата.
-
Сложете няколко резенчета консервирано халапеньо.
-
Добавете кюфтето, печено за около минута и половина от едната страна и минута от другата.
-
Сложете резен сирене чедър върху топлото кюфте.
-
Добавете няколко резена изпържен до хрупкаво бекон.
-
Няколко колелца червен лук за свеж елемент.
-
Още малко халапеньо, за да подсилите лютата нотка в бургера.
-
Завършете с горната част на питката и се насладете на сочен, пикантен бургер.
Стоян Георгиев