Задушено телешко филе
минути
порции
сложност
Съставки
- 800 г телешко филе
- 50 г сланина
- 1 бр. моркови
- 1 гл. лук кромид стар
- 2 ч.л. целина листа
- 4 с.л. олио
- 200 мл вино бяло
- 1 ч.ч. доматен сок
- 1 бр. дафинов лист
- 2 бр. бахар зърна
- 7 бр. черен пипер на зърна
- 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне
-
Филето се шпикова с нарязаните на парчета сланина и морков.
-
Слага се в сгорещена мазнина и се обръща, за да се запържи от всички страни.
-
Прибавя се виното и като се поизпари, се добавят лука, целината, подправките и доматения сок. Посолява се на вкус.
-
Вари се на тих огън в тенджера под налягане или огнеупорен съд, плътно покрит с фолио.
-
Месото се сервира нарязано на филийки и полято със соса.
-
Гарнира се с картофено пюре или сварен ориз, и салата от зеле и настъргани моркови.