Начало > Основни ястия > Задушено телешко филе

Задушено телешко филе

Задушено телешко филе|escape
60
x6
1
60
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Филето се шпикова с нарязаните на парчета сланина и морков.

  2. Слага се в сгорещена мазнина и се обръща, за да се запържи от всички страни.

  3. Прибавя се виното и като се поизпари, се добавят лука, целината, подправките и доматения сок. Посолява се на вкус.

  4. Вари се на тих огън в тенджера под налягане или огнеупорен съд, плътно покрит с фолио.

  5. Месото се сервира нарязано на филийки и полято със соса.

  6. Гарнира се с картофено пюре или сварен ориз, и салата от зеле и настъргани моркови.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?