Свински стек със сос "Табаско"
минути
порции
сложност
Съставки
- 800 г свински стек
- 2 глави лук
- сос "табаско"
- сол
- черен пипер
- 1 скилидка чесън
- 50 мл бульон
Начин на приготвяне
-
На всеки стек се капват по 1-2 капки "Табаско" и малко черен пипер.
-
Оставят се за 30 минути месото да попие.
-
В дълбок съд се запържва нарязания чесън, докато не потъмнее.
-
Всеки стек се запържва от двете страни, като ако е нужно, се добавя още малко мазнина.
-
Месото се залива с 50 мл бульон и се оставя да се готви под капак за 10-12 минути.
-
Добавят се сол и черен пипер, и се оставя за още десет минути.
-
Добавя се нарязания лук.
-
Месото е готово, когато бульонът се изпари напълно.
-
Сервира се с гарнитура по избор.