Начало > Предястия > Спаначени кошнички с гъби и пилешко

Спаначени кошнички с гъби и пилешко

Спаначени кошнички с гъби и пилешко|escape
40
x2
1
40
минути
x2
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. За кошничките сухите съставки - брашното, бакпулвера и захарта се пресяват в купа. Към тях се добавя разстопеното масло. Добавят се и жълтъка, ванилията и 1 с.л. вода.

  2. Омесва се меко и еластично тесто. Оформя се на топка, увива с найлоново фолио и се поставя в хладилник за около 20-30 минути. 

  3. Подготвят се 4 форми за тарталети (или обикновени алуминиеви форми). От тестото се откъсват малки парчета, които се разточват на кръгове (или на квадратчета за падащ ефект), малко по-големи от формите.

  4. Тестото се притиска с пръсти плътно по стените и дъното на формичките. Дъното на всяка оформена по този начин кошничка се надупчва леко с вилица.

  5. Пекат се в предварително загрята на 170-180 С фурна до придобиване на лек златист цвят. Оставят се да изстинат за около 10 минути. 

  6. За плънката в загрят тиган се слагат малко масло или зехтин, и гъбите и пилешкото месо се задушават до златисто. Сместа се подправя с малко черен пипер, мащерка и сол на вкус.

  7. Почистените листа спанак се подреждат по вътрешните стени на кошничките (по 3-4 листа спанак на кошничка). Кошничките се напълват с плънката. Поръсват се с пармезан и се добавят малко боровинки за цвят.

Още Предястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?