Шоколадови френски макарони
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
За сладките бадемите, какаото и пудрата захар се пресяват три пъти.
-
Белтъците се разбиват първоначално на ниска степен докато се образува пяна. След това степента се увеличава и постепенно се прибавя захарта. Разбива се до „меки върхове“. Към тях се прибавя на 3 пъти бадемовата смес. Разбърква се внимателно със шпатула. Сместа се пълни в пош и се шприцоват "макарони" с диаметър около 4 см. Тавата се потупва отдолу и се оставят за около 40 минути на стайна температура, за да хванат коричка. Пекат се в предварително загрята фурна, на 160 градуса за около 10-12 минути.
-
За крема се загряват и се кипват сметаната и бейлиса.
-
Веднага след това се слагат при начупения в купа шоколад. Разбърква се и се оставя да се охлади. Прибира се в хладилник за около час, след което се разбива внимателно с миксер, до пухкав крем.
-
Върху една "черупка" макарон се шприцова малко крем и се захлупва с друга "черупка".
-
Оставят се да престоят няколко часа и се сервират.