Шоколадов кейк с орехи
минути
порции
сложност
Съставки
- 3 бр. яйца
- 1 пак. бакпулвер
- 2 пак. шушулка ванилия
- 2 с.л. какао
- 180 г захар
- 180 г масло
- 1 ч.ч. орехови ядки
- 100 г шоколадов кувертюр
- 250 г брашно тип 500
Начин на приготвяне
-
Маслото и захарта се разбиват до побеляване. Добавят се 1 по 1 яйцата и пак се разбива.
-
Брашното, ванилията бакпулвера и какаото се смесват, разбъркват се и се добавят към маслено-яйчената смес.
-
Към готовата смес се сипват нарязаните на едро парченца шоколад и орехи.
-
Пече се 35-40 мин на 180 С.